NYHET– Vi söker en ny köksansvarig då vår kollega Ida har valt att efter nästan 20 år ta sig an nya utmaningar. Tjänsten innefattar matlagning för ca 35 hungriga barn och 6-7 vuxna, menyplanering, beställningar med budgetansvar  och en del daglig städning. Självklart är att du har adekvat utbildning och tillgång till bil då vår förskola saknar möjligheter till kollektivtrafik. Googla runt på denna hemsida så får du en överblick över vår fantastiska arbetsplats. Vid frågor kontakta rektor Lena Pålsson 0733-664068 (efter kl 13:00 må-tors) Tjänsten startar i början av september 2020. Skicka CV med personligt brev till info(Replace this parenthesis with the @ sign)solrosen.net

Verksamheten
Solrosen är barnens, föräldrarnas och personalens gemensamma förskola!  Solrosen drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna har en given inblick och delaktighet i sina barns vardag.

Verksamheten består av tre integrerade grupper, Nyckelpigan 1-2 år, Fjärilen 3-5 år och Trollsländan 3-5 år som totalt består av drygt 30 barn. Vi lägger stor tonvikt på utevistelse, miljöarbete med aktivt kretsloppstänkande och resurssnålhet. Vårt avfall komposteras och vi odlar egna grönsaker. Som ett resultat av vårt miljöarbete blev vi 2005 certifierade för Grön flagg och 2011 blev vi även tilldelade Kävlinge kommuns miljöpris.

Grunden för vår verksamheten vilar på traditionell förskoleverksamhet och läroplanen för förskolan. Med det som utgångspunkt låter vi sedan våra kärnvärden miljömedvetenhet , gemenskap och äventyrslust löpa som en röd tråd i allt som vi gör.

Vi bedriver både inne- och uteverksamhet där barngrupperna är inomhus fram till strax innan lunch innan vi slår ihop oss och beger oss ut.

Lokaler och miljö
Vi huserar i Villa Salthög, en sekelskiftesvilla från 1903 som byggdes åt den dåvarande slottsfrun på Löddesborg. Byggnaden som är på 300 kvm har renoverats och byggts om för att anpassas till förskoleverksamheten och består idag av två våningar med 11 rum som det bedrivs verksamhet i och där barnen aldrig har brist på saker att göra, ett kontor samt ett personalrum. Vår egen kock har även ett modernt kök där den ekologiska och närproducerade maten tillagas.

Den unika utemiljön går inte att hitta någon annanstans. Solrosen har en stor gårdsyta på ca 3500 kvm där barnen spenderar en stor del av dagen. Här finns allt som ditt barn kan tänkas vilja ha. Förutom det fina trädgårdslandet där barnen får hjälpa till att odla maten de äter finns det gungor, sandlåda, en stor borg, hinderbana, lekstuga och fruktträd för att nämna några saker. Utöver det har vi även den omkringliggande skogen och ängen där personalen tillsammans med barnen ofta går på utflykter och andra äventyr.

Vad kostar det?
Solrosen får bidrag från kommunen som täcker större delen av utgifterna. Utöver detta har vi en månadsavgift som helt följer den vanliga maxtaxan.

Var finns vi?
Ni hittar oss i Saltviksskogen strax utanför Löddeköpinge på väg ut mot Vikhög. I Villa Salthög, en gammal sekelskiftesvilla med havet på framsidan och skogen där bak, tillbringar vi våra härliga dagar.


Visa större karta